Vem säljer vi till?

Vem säljer vi till?
Och varför ska du köpa valp av oss?

Är du Engagerad ?

Vi tror att du är en engagerad hundägare som gärna certifierar dig och går en valpkurs på Fredrik Steen Play, Vi tror också att du vill göra BPH ( Klicka här eller se längre ner)  du hör av dig till oss om det blir problem eller om du av någon anledning inte kan behålla din valp. Vi tänker också att du gärna tar emot hjälp och goda råd från oss ( alternativt hittar EN mentor)  . Din hund är din hund och du bestämmer, men vi uppskattar ett gemensamt engagemang runt valpen. Lyssna och hitta EN Mentor och följ dennes råd. Man har aldrig så många hundexperter runt sig som när man köper valp, och många självpåkallade experter har aldrig själva lyckats uppfostra en glad lycklig lydig hund...

När du köper valp av Vixax levereras valpen självklart :

Vaccinerad

Veterinärbesiktigad

Registrerad i SKK

Dolda felförsäkrad

Medlemskap i Rasklubb

BPH

Hundägercertifiering

Fredrik Steens Playkanal  en månad

Livslång support

Tänk på det här när du letar hund:

Fråga uppfödaren om hunden är registrerad i SKK

( Svenska Kennelklubben)

En uppfödare medlem i SKK är hårt reglerad via konsumentköplagen och bunden av SKK ’s etiska regler. Uppfödaren har fastställda kontrakt att fylla i och det finns ett strikt regelverk att följa.

Jämför det med Privatpersoner utanför regelverk och kontroll och tänk på att din hund klassas om vilken vara som helst ( tex spis, kyl eller micro enligt lagen)

Kolla alltid upp föräldradjuren, och uppfödare, googla, och var kritisk, skulle du köpa ett kylskåp för tusentals kronor av en privatperson utan någon som helst kvalitetskontroll eller garanti? Utan att ens veta årsmodell eller tillverkare?

Fråga om din valps föräldrar har några meriter eller titlar? ( hur ska annars din uppfödare kunna stötta dig som ny hundägare? Om hen inte lyckats själv?)


Vad får du av oss?

CERTIFIERAD

I Valppriset ingår en hundägarcertifiering.

Oavsett om du har en hund eller planerar att köpa en hund eller valp så är detta perfekt start innan du till exempel går en valkpkurs eller andra hundkurser. Det är en bred och allmän utbildning om Kynologi, det vill säga "läran om hunden".


Fredrik Steens Play kanal i en månad


Här finns en mängd bra filmer , artiklar, poddar, studiosamtal och kurser aför dig som har hund.

Hur får jag min hund att inte dra i koppel? Att uppföra sig vid hundmöten? Hur uppfostrar jag min hund till en trevlig samhällsmedborgare som jag kan ta med överallt utan att vara orolig?

Här finns svaret! 

BPH

Som uppfödare använder vi oss av ett utvärderingsverktyg som kallas BPH
Beteende – och personlighetsbeskrivning hund, det är viktigt att du som valpköpare kommer till den gemensamma BPH dagen som ingår i valppriset ( alternativt bokar in en egen då du står för kostnaden själv)  Men BPH vill vi att du gör med din hund,

Detta är för att vi som kennel ska kunna mäta att  vi håller måttet på våra hundar så som glada härliga akvita orädda sällskapshundar.

BPH kommer bara att kosta dig tiden och engagemanget om du kommer till vår BPH dag . Läs mer genom att klicka på knappen